Eri tapoja edistää kestävää kehitystä

Kestävä kehitys on ajankohtainen kysymys, joka voidaan sisällyttää moneen työprosessiin. On monia eri asioita jotka voit pitää mielessä valitessasi ja tilatessasi tavarantoimittajaltasi. Tässä muutamia esimerkkejä siitä, miten voit tehdä kestävästä kehityksestä tärkeän tekijän yksinkertaisilla keinoilla. Tämä koskee sekä osien valintaa että toimitustapaa ja pakkausta.

Säästä sekä ympäristöä että kustannuksia

aluminium_hållbarhet


Rakenteesi ympäristövaikutusten vähentäminen ei ole pelkästään kestävyyskysymys, vaan sillä voi usein olla myös myönteinen vaikutus kustannuksiin. Siitä tulee ns. win-win-tilanne. Voit helposti edistää kestävää kehitystä monella suhteellisen yksinkertaisella keinolla, kun suunnittelet ja tilaat tuotteita lineaarisovelluksiin tai alumiinijärjestelmiin. Olemme keränneet kuusi tehokasta vinkkiä suunnittelu- ja ostovaiheeseen.

Lue kaikki vinkit

Ajattele ympäristöystävällisesti, kun valitset hihnaa hihnakuljettimelle

_77A5191


Itse hihna on osa, joka usein unohdetaan suunnitellessa hihnakuljetinta. 
Tutustumme nyt Samiin, joka on Rollcon sovellusinsinööri ja työskentelee päivittäin hihnakuljettimien suunnittelun ja rakentamisen parissa. Sam kertoo meille mitä ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja on olemassa. Kyse on monesti siitä, että pitää miettiä ennen kuin ryhtyy toimeen: Mitkä ovat sinun todelliset tarpeesi? On hihnoja, joissa ei ole ftalaatteja eikä halogeenejä ja joita voidaan käyttää tarvittaessa.

Lue lisää siitä, mitä Samilla on kerrottavaa

Nopeat uudelleenohjelmoinnit ja Leanin 7 tarpeetonta hukkaa

Förpackningsmaskin_omställningmotor


Lean on tunnettu menetelmä, joka parantaa liiketoimintaa, vähentää hukkaa ja samalla tuottaa lisäarvoa asiakkaalle. Menetelmä perustuu kolmeen periaatteeseen, joista Muda edustaa hukkaa tai turhaa työtä, joka ei tuota lisäarvoa. Tämä on itsestään selvää useimmille yrityksille ja tavoite, johon kaikki pyrkivät. Mutta miten se saavutetaan? Muuttuvien työmenetelmien ja jatkuvan kehitystyön lisäksi on monia komponentteja ja teknisiä ratkaisuja, jotka voivat auttaa sinua matkan varrella. Yksi näistä on asemointijärjestelmät.

Lue lisää Leanista ja asemointijärjestelmistä

Kuljetus, varastointi ja paikallinen jalostus kestävän kehityksen näkökulmasta

Transporter_båtfrakt


Lineaariratkaisujen toimittajan valitseminen voi olla haastavaa. On tärkeää, että toimittaja on teknisesti osaava, että valitsemillasi tuotteilla on kohtuullinen toimitusaika ja että palvelutaso on korkea – mutta myös miten yritys edistää kestävää kehitystä. Kestävä kehitys on laaja käsite, joka koskee esimerkiksi kuljetusmuotoja, varastointia ja työstöä. Valitsemalla toimittajan, joka edistää aktiivisesti kestävää kehitystä, voit vähentää ympäristövaikutuksia ostaessasi tuotteita lineaarisovelluksiin.

Lue lisää kestävistä kuljetuksista

Pakkaus – tärkeä osa toimitusta

Emballage_wellpapp


Lineaariratkaisuja ostaessa on tärkeää, että toimitus saapuu luoksesi turvallisesti. Toimituksen suojaaminen edellyttää pakkausta, joka on mukautettu juuri sinun tilauksesi mukaan. Materiaali, muotoilu ja hinta ovat kaikki tärkeitä seikkoja, joita toimittajasi on pidettävä mielessä pakkausta valittaessa. Toimittajan tulisi myös aktiivisesti pyrkiä valitsemaan mahdollisimman ympäristöystävällinen ja kestävä vaihtoehto.

Lue lisää tavaroiden pakkaamisesta

Pneumaattiset vai sähköiset sylinterit

Pneumatic input to robot handle in intelligence factory

Pneumaattiset toimilaitteet ovat hyvin yleisiä teollisuusautomaatiossa. Vaikka pneumaattiset järjestelmät ovat usein erittäin hyvä ratkaisu, on olemassa kestävämpiä vaihtoehtoja, etenkin talouden ja energiansäästön kannalta. Lisäksi sähköisillä sylintereillä on selkeitä etuja tehokkuuden, turvallisuuden ja tuotannon laadun kannalta. 

Lue lisää täältä

Testaa itse erilaisia alumiiniprofiileja ja liitoksia

Jos haluat itse kokeilla, mikä sopii sinulle, voit tilata ilmaisen koepakkauksemme! Se sisältää kolme erityyppistä alumiiniprofiilia ja neljä erityyppistä liitosta. Näillä voit itse kokeilla, mitkä yhdistelmät sopivat parhaiten rakenteeseesi.

Tilaa koepakkaus