Case-linjarstyrning

Kestävä lineaarijohde pakkauskoneeseen

Pakkauskoneiden valmistaja halusi vähentää lineaarijohteiden toimittajien määrää. Toimittajat saivat käydä läpi todellisen testin, jossa kelkka oli jatkuvassa käytössä hajoamispisteeseen asti. Rollcon johde pärjäsi parhaiten, koska kelkat on varustettu teräsvahvisteisilla muovisilla päätykappaleilla.

Halusi löytää parhaan kestävän lineaarijohteen toimittajan

Runsaat kolme vuotta sitten eräs suuri pakkauskoneiden valmistaja totesi käyttävänsä liian montaa merkkiä ja toimittajaa käyttämilleen miniatyyrijohteille. He halusivat keskittää tilauksensa ja löytää paremman järjestelyn toimittajiensa keskuudessa. Siksi he päättivät kutsua muutaman valmistajan, muun muassa Rollcon, osallistumaan arviointiin, jossa testattiin miten valmistajien lineaarijohdetuotteet suoriutuivat todellisuudessa.

Pakkauskoneiden valmistaja rakensi testilaitteiston koneidensa tarpeiden ja kriteereiden pohjalta. Toimittajien miniatyyrijohteet asennettiin laitteistoon rasitustestiä varten, jossa testattiin muun muassa johteiden kestokyky.

Johteiden rasitustesti oli haastava

Pakkauskoneiden valmistaja ajatutti johdetta jatkuvasti edestakaisin eri kuormilla. Vähitellen johteet putosivat pelistä yksi kerrallaan. Syynä oli usein kelkan päädyn rikkoutuminen. Kelkassa kuulat kulkevat suorassa kourussa kuin juna kiskoa pitkin ja kääntyy takaisin päädyissä. Kun kelkan kulkusuunta vaihtuu, myös kuulat muuttavat suuntaa ja iskevät takaisin, ja tämä tapahtuu päädyssä. Tämä on nopea ja raju liike, joka aiheuttaa suurta rasitusta. Tämän takia Rollcon johteissa on vakiona teräsvahvisteiset muoviset päätykappaleet, jotka tekevät kelkoista vankkoja ja suuria nopeuksia kestäviä.

Kuluneet päätyurat, mutta täysin toimintakunnossa

Rollcon miniatyyrijohde jatkoi kuitenkin kulkuaan, kunnes testi keskeytettiin, koska muut olivat jo poissa pelistä. Kaikkien osallistujien johteet purettiin osiin, jotta nähtäisiin, miltä ne näyttivät sisäpuolelta ja mikä oli mennyt rikki. Myös Rollcon kelkoissa päätyurat olivat kuluneet, mutta ne olivat silti täysin toimivia. Miniatyyrijohdetesti johti siihen, että me toimitamme tällä hetkellä 90 prosenttia pakkauskonevalmistajan lineaarijohdekomponenteista.

Lue lisää lineaarijohteista
Katso kaikki tuotteemme

 

Lataa kuulajohdeopas