Laajasti sovelluksia lineaarituotteille

Kun puhutaan lineaaristen liikkeiden tuotteista, se voi tarkoittaa monia eri asioita, kuten teleskooppikiskoja, lineaariyksiköitä tai hihnakuljettimia. Näiden tuotteiden mahdollisten käyttösovellusten määrä on lähes rajaton. Tällä eri lineaarisovelluksia käsittelevällä blogisarjalla toivomme herättävämme ideoita ja inspiraatiota.

Lineaarisia sovelluksia puhdastiloihin

cleanroom


Puhdastilassa epäpuhtauksien määrä pidetään hallitulla tasolla. Se asettaa erityisiä vaatimuksia niissä käytettäville komponenteille. Mitä tulee pitää mielessä, kun suunnittelee ja valitsee tuotteita puhdastiloihin? Kitkaa tulee välttää, koska se tuottaa ei-toivottuja hiukkasia, jotka leviävät helposti ympäristöön.

Lue lisää puhdastilasovelluksista

Teleskooppiratkaisut erikoisajoneuvoissa

Brandbil


Erikoisajoneuvoihin, esim. ambulansseihin tai paloautoihin, tarvitaan ulosvetoratkaisuja, jotka joustavasti mahdollistavat pelastushenkilöstön pääsyn kalustoilleen. Tässä teleskooppikisko on erinomainen ratkaisu. Teleskooppikiskot auttavat optimoimaan myös muiden ammattialueiden kuljettajien ergonomiaa, esim. istuimen säätö, ohjauspaneelien ja näyttöjen liikkeet jne.

Lue lisää teleskooppikiskoista erikoisajoneuvoissa

Varastoautomaatio ja logistiikka – lineaarituotteet

Lagerautomation


Nopeasti kasvavan sähköisen kaupankäynnin myötä varastoautomaatiolta ja sisälogistiikalta vaaditaan entistä enemmän. Tämä tarkoittaa mm. olemassa olevien tilojen parempaa hyötykäyttöä ja lisättyä automaatiota. Lineaarikomponenteilla on tässä merkittävä rooli monissa eri muodoissa. Lineaariyksiköt ja teleskooppikiskot ovat esimerkkejä tuotteista, jotka näyttelevät tärkeää roolia varastoautomaatiossa.

Lue lisää varastoautomaatiosta

Tehokkaat pullojen formaattivaihdot pullotuslinjoilla

Tappningsanläggning


Formaatin vaihtamista tarvitaan lähes kaikkialla teollisuudessa. Automaattiset formaatin vaihdot tehostavat prosessia useilla tavoilla. Varsinainen vaihtoprosessi on välitön. Kun järjestelmä on säädetty oikein, virheiden riski poistuu. Asemointijärjestelmä on tähän tehokas ratkaisu. Pullotuslaitoksen prosessi havainnollistaa hyvin mitä tarkoitamme.

Lue lisää tehokkaasta formaatin vaihdosta

Oikea kuljetinhihna oikeille elintarvikkeille

Transportband-kex


Tuotantolinjalla käytetään lähes aina erilaisia kuljettimia. Elintarviketeollisuudessa käsittelylle ja hygienialle asetetaan suuria vaatimuksia. Kaiken elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvan on oltava tarkoitettu ja hyväksytty elintarviketuotantoon. Siksi on tärkeää, että valitset hihnakuljettimellesi oikean hihnatyypin. Markkinoilla on valtava valikoima materiaaleja ja pintaominaisuuksia, joista valita. Jos tuotannossasi käsitellään pakasteita, kannattaa esim. harkita TPU-päällysteisen hihnan valitsemista. Se on erittäin joustava alhaisissa lämpötiloissa. Ja jos valmistat leipomotuotteita, joissa on tahmeita elintarvikkeita, kuten esimerkiksi taikinaa, oikealla hihnalla on hyvät irrotusominaisuudet.

Kerromme lisää erityyppisistä kuljetinhihnoista

Yksinkertaisia komponentteja raskaisiin sovelluksiin

Ketchupmaskin_c-skena


Miten suhteellisen yksinkertaisella tuotteella, kuten ruostumattomasta teräksestä valmistetulla C-johteella ja rullilla varustetulla kelkalla, voidaan liikuttaa ovia pakkauskoneissa tai esim. säätää komponentteja täyttö- ja sulkemiskoneissa? Tässä ei tarvita rakettitiedettä. Suhteellisen yksinkertaisella lineaariratkaisulla on mahdollista toteuttaa tämän tyyppiset toiminnot jopa hankalissa ympäristöissä, joissa on vettä, likaa, lämpötilan vaihteluita tai korkeita lämpötiloja.

Lue lisää sovelluksista ruostumattomalla teräksisellä C-johteella

Rollco tarjoaa ainutlaatuisen ratkaisun ulkojulkisivujen vaihtoprojekteihin

Fasad_2


Muokatun C-johteen ja kelkan avulla Rollco onnistui auttamaan asiakastaan ainutlaatuisessa projektissa. Tavoitteena oli tehdä julkisivun vaihto yhdelle Ruotsin korkeimmista rakennuksista sen ulkopuolelta ilman tarvetta mennä sisään asuntoihin. Daniel Stifors kertoo, kuinka he tiiviissä yhteistyössä urakoitsijan kanssa onnistuivat kehittämään täydellisen ratkaisun asiakkaan tarpeisiin.

Lue lisää julkisivun vaihtoprojektista

Tilaa C-johteen testisarja

c-rail_kit


Tilaa demosarjamme, jossa on C-johde ja rullilla varustettu kelkka, jotta saat paremman käsityksen siitä, millainen tuote C-johde on. C-johde on suhteellisen yksinkertainen tuote, jolla voidaan ratkaista monia ongelmia. Se on myös varsin kustannustehokas ratkaisu. Materiaaleina ruostumaton tai galvanoitu teräs tekee johteesta sopivan vaativiinkin ympäristöihin.

Tilaa testisarja