Rollco tarjosi ainutlaatuisen ratkaisun ulkojulkisivuprojektiin

Fasad_2


Kun yksi Ruotsin korkeimmista rakennuksista, 70 metriä korkea vuokrakerrostalo, tarvitsi julkisivun vaihtoa, muutoksen toteuttava yritys kohtasi suuria haasteita. Rollcon erikoissuunnitellulla johteella ja kelkoilla urakoitsija onnistui suorittamaan julkisivun vaihdon ulkopuolelta ilman, että asuntoihin tarvitsi mennä sisään.

Aivan uusi tapa vaihtaa julkisivu

Yleensä vaihdettaessa rakennuksen julkisivua työskennellään rakennuksen sisältä käsin. On siis mentävä sisälle asuntoihin, toimistoihin ja muihin tiloihin. Tämä tarkoittaa, että kiinteistössä asuvien ja sitä käyttävien ihmisten on muutettava pois työn ajaksi, usein useista viikoista jopa kuukausiksi. Tavoitteena tässä tapauksessa oli, että julkisivun vaihto voidaan tehdä kokonaan ulkopuolelta ilman tarvetta päästä sisätiloihin. Projekti vaati 3 x 3 metrin kokoisten mosaiikkilaattojen nostamista rakennuksen ulkopinnalla.

Tiivis yhteistyö asiakkaan kanssa johti optimaaliseen ratkaisuun

Rollcon myyjä Daniel Stifors kertoo, kuinka hän päätyi asiakkaan toiveiden mukaiseen ratkaisuehdotukseen. Tämän jälkeen asiakas sai tuotenäytteitä testattavakseen. Testien suorittamisen jälkeen asiakas halusi muokata tuotetta yhdessä Rollcon kanssa vieläkin paremmin heidän tarpeisiinsa sopivaksi.

– Yhdessä asiakkaan kanssa kehittämämme ratkaisun ansiosta julkisivuelementit on voitu nostaa ylös ja kiinnittää ulkopuolelta ilman sisäpuolisia vaurioita ja häiriöitä, Daniel kertoo.

C-RAIL

Vakiotuotteesta tuli erityinen

– Käytetty tuote oli yksinkertainen taivutettu kisko, C-johde. Seinäkiinnitystä varten kiskoja on muokattu työpajassamme. Niille on tehty ainutlaatuinen reikäjako erikoisjyrsityillä rei'illä, Daniel kertoo. Kolmella rullalla varustetun kelkan runko on myös muokattu tarpeen mukaisesti kompensoidakseen mahdollisia kulmavirheitä. Kustannustehokkuuden vuoksi valittiin sinkitty materiaali kestävämmän ruostumattoman teräksen sijaan. Tämä siksi, että tuotetta käytetään vain kerran julkisivun nostamiseen asennusvaiheessa. Tämän jälkeen julkisivu kiinnitetään paikoilleen. Julkisivuelementtien nostamiseen käytettiin rakennuksen katolle 70 metrin korkeuteen asennettua nosturia.

Kyseiseen projektiin tarvittiin lähes 10 kilometriä johdetta ja 2600 kelkkaa. Projekti oli mittava ja ainutlaatuinen.

Energiansäästöä lisätyllä massalla

Uusittu julkisivu on lisännyt kiinteistön massaa 1000 tonnia. Julkisivupaneelit ovat myös 30 cm ulompana talon ulkopinnasta kuin ennen. Tällä on eristävä vaikutus, joka vähentää merkittävästi kiinteistön energiankulutusta.

C-rail
Contact Us