Valitse oikea lineaarijohde sovellukseesi

On monia tekijöitä, jotka pitää ottaa huomioon, kun valitset sopivaa lineaarijohdetta sovellukseesi. Muun muassa on otettava huomioon yhdensuuntaisuusongelmat, tehtävä perusteellinen tarveanalyysi sekä valittava optimaalinen käyttö ja oikeantyyppinen johde. Täältä voit lukea lisää siitä, mitä pitää ottaa huomioon.

Lineaarijohde toteutettu kuularuuvilla vai hammashihnalla?

Rollco_montage

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuularuuvi vai hammashihna on pohjimmiltaan valinta, joka riippuu siitä, mitkä ominaisuudet ovat tärkeitä lineaarikäytölle. Onko tarkkuus tai nopeus erityisen tärkeää? Onko tilaa rajoitetusti? Onko tärkeää, että sovellus vaatii mahdollisimman vähän huoltoa? On monia sovelluksia, joissa kuularuuvin ja hammashihnan ominaisuuksilla on merkitystä lineaariselle liikkeelle. Sovelluksen vaatimuksista riippuen niillä on eri etuja. Yksinkertaistettuna voidaan sanoa, että kuularuuvi on hyvä, jos tarvitset suurta toistettavuutta, jäykkyyttä ja voimaa, kun taas hammashihna on hyvä, jos tarvitset suurta nopeutta ja pitkiä liikkeitä.

Lue lisää siitä, milloin tulee käyttää kuularuuvia ja milloin hammashihnaa

 

Valmiin lineaariyksikön edut ja haitat

Blogg_Linjäerenhet

Lineaarisen liikkeen sovellusta suunnittelevat voivat joko suunnitella kaikki yksiköt itse irto-osista tai käyttää erilaisia valmiita lineaariyksiköitä. Molemmissa tavoissa on etuja ja haittoja, riippuen sovelluksen edellytyksistä. Jos päätät käyttää irto-osia, yksikköön pitää rakentaa käyttö. Valmiissa lineaariyksikössä tämä on jo asennettuna. Irto-osien etuja on muun muassa, että voit suunnitella lineaariyksikön juuri sellaiseksi kuin haluat sen.

Lue lisää valmiista lineaariyksiköistä

 

Näin käsittelet yhdensuuntaisuuspoikkeamia lineaarisessa liikkeessä

image001

Yhdensuuntaisuuspoikkeamien välttäminen lineaarisessa liikkeessä on lähes mahdotonta. On kuitenkin olemassa tapoja käsitellä niitä, jotta voit helpottaa johteen asennusta ja jatkossa vähentää johteiden kulumista. Lineaarijohteet, joissa on kiertävät kuularivit ovat erittäin välyksettömiä, ja niillä on myös kyky käsitellä raskaita kuormia kaikkiin suuntiin suurella tarkkuudella ja liikkeen ohjauksella. Mutta joissakin tilanteissa ja sovelluksissa nämä vahvuudet voivat myös luoda rajoituksia.

Lue lisää yhdensuuntaisuusongelmista

 

Kumpi on parempi, kuula- vai rullajohde?

Kulor vs Rullar_2

Keskustelua käydään siitä, kumpi johderatkaisu on parempi. Saako parhaan tuloksen kuulilla vai rullilla? Mutta itse asiassa kysymys on väärin asetettu. Kuten melkein aina, kun on kyse lineaarisesta liikkeestä, vastaus kaikkiin kysymyksiin alkaa tarkastelemalla sovellustasi. Mikä ratkaisu on paras, riippuu sovelluksestasi ja tavoitteistasi sen suhteen. Kyse on siitä, mitä tarpeita sinulla on esimerkiksi jäykkyyden, välyksettömyyden, tarkkuuden ja kuorman suhteen. Kuulien tai rullien valinta riippuu siis siitä, mitä haluat saavuttaa.

Lue lisää kuulien ja rullien eduista ja haitoista

 

Näin suunnittelet kaarevan lineaarisen liikkeen parhaiten

curviline_blog

Useimmissa tapauksissa lineaarinen liike tapahtuu suorassa linjassa kahden pisteen välillä tai kiertoliikkeessä. Mutta joissakin sovelluksissa lineaarinen liike vaatii suorien ja käyrien yhdistelmää. Haluttua muotoa seuraava lineaarinen liike toteutetaan tavallisesti joko vakio-käyristä, kuten 90 tai 180 asteen mutkien ja suorien johteiden yhdistelmästä, tai erilaisten käyrien yhdistelmästä, jolloin tulos näyttää enemmän mutkaiselta tieltä. Ensin mainittua käytetään usein erilaisissa siirtojärjestelmissä, jotka kuljettavat osia kokoonpanon tai laadunvalvonnan yhteydessä. Toista käytetään useimmiten silloin, kun jotain pitää kuljettaa pitkin ”suoraa” linjaa, jossa tarvitaan erilaisia mutkia esteiden välttämiseksi.

Lue lisää kaarevasta lineaarisesta liikkeestä

 

Luo teleskooppinen lineaarinen liike, joka kestää

Teleskop_blogg

Monet eri tekijät pitää ottaa huomioon kun luodaan teleskooppinen lineaarinen liike. Onko liike vaaka- vai pystysuora ja minkälainen sen käyttöympäristö on. Siksi kannattaa ensin tehdä perusteellinen tarveanalyysi, jotta kaikki oleelliset tiedot ovat käytettävissä. Vesi, ilmankosteus, sahapöly ja lämpötila vaikuttavat muun muassa tuotteen rakenteen ja materiaalin valintaan. Mutta myös fyysisen tilan rajoitukset ja jos teleskooppisen lineaarisen liikkeen on oltava sisäänrakennettu ovat tärkeitä tekijöitä lujuuden ja toiminnan kannalta.

Lue lisää teleskooppisista lineaarisista liikkeistä

 

Kestävä lineaarijohde pakkauskoneeseen

Case-linjarstyrning

Pakkauskoneiden valmistaja halusi vähentää lineaarijohteiden toimittajien määrää. Toimittajat saivat käydä läpi todellisen testin, jossa kelkka oli jatkuvassa käytössä hajoamispisteeseen asti. Rollcon johde pärjäsi parhaiten, koska kelkat on varustettu teräsvahvisteisilla muovisilla päätykappaleilla.

Lue koko keissi

 

Lataa kuulajohdeopas

On olemassa monia muuttujia ja tekijöitä, jotka vaikuttavat oikean lineaarijohteen valintaan sovellukseesi.

Lataa kuulajohdeopas